Dažďová záhrada - na čo slúži?

Verejný park s dažďovou záhradou bude súčasťou projektu Plantáže. Čo je dažďová záhrada, prečo sme ju začlenili do nášho konceptu a na čo bude slúžiť?

Podľa slov odborníka na vodný manažment v krajine Michala Kravčíka je dažďová voda nie odpad, ale naopak dar, ktorý má ostať v krajine. Na zachytávanie dažďovej vody zo spevnených plôch, chodníkov, ciest poslúži práve dažďová záhrada. V čase prívalových zrážok bude dažďová záhrada kumulovať povrchové zrážkové vody, resp. ich časť. Dažďová záhrada podporí rast zelene a v čase bez zrážok zasa zabráni neprimeranému vysušovaniu tohto územia. V druhom rade bude tento priestor slúžiť pre obyvateľov Plantáží ako oddychová zóna a na drobné športové aktivity.

Výsadba na tomto území bude postavená na koncepcii anglickej záhrady, čo vnesie do tejto organizovanej parcelácie pozemkov istú voľnosť a sviežosť. V záhrade budú vysadené ovocné stromy ako napríklad jablone, višne či čerešne, čím by sme radi docielili to, aby názov Plantáže korešpondoval s pôvodným lokálnym názvom a históriou tejto lokality.

Radi Vás budeme informovať o novinkách, ak nám zanechájte Vašu emailovú adresu.

Katarína Gilbertson

Katarína Gilbertson

Predajca

Katarína Gilbertson je predajca projektu. Zastrešuje komunikáciu s klientmi, klientsky servis, obhliadky a kompletnú administratívu spojenú s konečným predajom v projekte Plantáže.

Opýtajte sa nás

V prípade akýkoľvek otázok či dotazov využite kontaktný formulár, zašlite nám Váš dotaz/otázku, a my Vám v krátkej dobe odpovieme.

Internetová stránka plantaze.sk používa súbory cookies na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.