Prečo bývať na Plantážach?

Možno ste si niekedy kládli otázku, aké výhody so sebou prináša bývanie v obytnej štvrti v spoločnosti ľudí okolo Vás.

Ak nie ste zarytý introvert, ktorý neznáša svet okolo seba, veríme, že takéto bývanie je vhodné aj pre Vás a Vašu rodinu. Prináša so sebou totiž množstvo výhod.

 

Medzi ne patrí napríklad to, že do nových obytných štvrtí sa v drvivej väčšine sťahuju mladí ľudia, resp. mladé rodiny. Takýto ľudia zväčša rozmýšľajú súčasne a uvedomujú si aspoň v širšom merítku globálne dopady na našu planétu. Je pre nich teda prirodzené žiť aspoň podľa základných princípov, ktoré pomáhajú našej planéte dostať sa zo stavu, v ktorom je (napr. problém globálneho otepľovania, zamorenie odpadom). Takíto ľudia častejšie športujú, nechodia všade autom či zvyknú separovať odpad. Tým teda prispievajú k harmonickému spolužitiu s prírodou a ostatnými obyvateľmi.

 

Ďalšia výhoda je, že takéto mladé rodiny majú malé deti. Tie sa  vedia spolu stretávať, zahrať sa v parkoch či v dažďovej záhrade. Neskôr môžu spolu chodiť do školy či nadväzovať prvé priateľstvá, ktoré možno vydržia aj na celý život. Priateľstvá detí spájajú aj rodičov medzi sebou, vznikajú spoločné akcie, grilovačky či oslavy narodenín alebo iných sviatkov, a ľudia tým majú k sebe bližšie.

 

V neposlednom rade patrí medzi výhody takéhoto bývania aj istá miera spolupatričnosti a vzájomnej pomoci. Keď má sused o tri domy ďalej kosačku na trávu a Vaša sa práve pokazila, je jednoduchšie zabehnúť k nemu a poprosiť ho, či by Vám ju na jedno doobedie požičal, ako utekať do obchodu a kupovať hneď novú. Následne sa mu môžete odvďačiť chutným koláčom od Vašej polovičky či pozvaním na návštevu. Vzťahy medzi ľuďmi sa tak utužujú a o to predsa ide.

 

Toto všetko nemusí byť len utopistická myšlienka. Vo veľa štvrtiach vo svete, aj na Slovensku to takto funguje. Žijeme v  dobe, kedy sa ľudia medzi sebou prestali rozprávať, či pomáhať si a individualizmus zapríčinený technologickým rozmachom postupne ničí medziľudské vzťahy. Aj toto chceme vytvorením Plantáží zmeniť. Nakoľko sa nám to podarí, je aj na Vás. :)

Radi Vás budeme informovať o novinkách, ak nám zanechájte Vašu emailovú adresu.

Katarína Gilbertson

Katarína Gilbertson

Predajca

Katarína Gilbertson je predajca projektu. Zastrešuje komunikáciu s klientmi, klientsky servis, obhliadky a kompletnú administratívu spojenú s konečným predajom v projekte Plantáže.

Opýtajte sa nás

V prípade akýkoľvek otázok či dotazov využite kontaktný formulár, zašlite nám Váš dotaz/otázku, a my Vám v krátkej dobe odpovieme.

Internetová stránka plantaze.sk používa súbory cookies na poskytovanie služieb a analýzu návštevnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.